Bejelentés


OPSZ KBE, Pécs Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példaadással


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


     2008 évben a város-közte a keleti városrész- bűnözési statisztikája romlott, köszönhetően a gazdasági helyzetnek (munkanélküliség, reálbér csökkenés ). A területünkön történt betörés-sorozat miatt a rendőrség 2 hónapon át tartó éjszakai akciósorozatot szervezett, melyben egyesületünk tagjai is részt vettek. Hét végén midig, hét közben pedig a munkájuktól függően, de legalább 2-3 napon 20 órától hajnali 3 óráig a Gyárvárosi Rendőrőrs járőreivel közös szolgálatban voltak-esetenként külön gépkocsival. Sajnos a tetteseket nem sikerült tetten érni, viszont az állandó jelenlétnek köszönhetően szinte megszűntek a betörések (idén egyetlen betörési kísérletről kaptak csak bejelentést).


       Egyesületünk járőrei továbbra is idejükhöz mérten járják a területet nappal és éjszaka, gépkocsival illetve gyalog-hetente minimum 4-5 alkalommal. A jó idő beköszöntével valószínű új bejelentések érkeznek, ami nem feltétlenül jelent újabb betöréseket, csak akik télen nem voltak kinn a szőlőhegyen, présházban, kertben, most fedezik fel az esetleges téli bűncselekményeket.


         A lakosság sokat tud segíteni a betörésekből származó javak visszaszolgáltatásában jogos tulajdonosaiknak, ha ők maguk kicsit jobban odafigyelnek értékeikre. Nem arra gondolok, hogy őrizzenek mindent éjjel-nappal, hanem hogy –legalább a nagy értékű gépekről, ékszerekről, műszaki cikkekről- készítsenek leltárt. (Kérésre egyesületünknél leltári lapot tudunk adni, vagy letölthető innen: Értékleltár).Ha a rendőrségen bejelentik a betörést, sokat segít, ha nem csak annyit tud mondani, hogy egy „piros láncfűrész”, hanem a márkáját, gyártási számát, esetleges egyedi azonosítóját (horpadás, festék kopás, stb.) Az ékszerekről készült fényképek is nagy segítséget jelentenek, azonosításuk sokkal könnyebb.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!